Kaart Zoek

Zoek Kaart

0.1 km
Zoek

De Vliethoeve ligt tegen de Nederlandse grens midden in het krekengebied van de gemeente Assenede. De Meetjeslandse polders vormen met de Zeeuwse polders een geheel van bedrijven die hoofdzakelijk akkerbouw uitbaten. De Vliethoeve is een melkvee/akkerbouwbedrijf.

De Vliethoeve wordt door Luc Van Ootegem en Els De Pauw uitgebaat. Ze hebben 37 ha akkerland en 16 ha weiden. Het bedrijf verbouwt traditionele akkerbouw namelijk 10 ha aardappelen en 10 ha suikerbieten. Daarnaast verbouwen wij 17 ha mais bestemd voor onze melkkoeien en bijhorend jongvee.

Sinds 2004 verbouwen wij een speciaal aardappelras. Het is een paarse truffelaardappel en kreeg de rasnaam Vitelotte.

De truffelaardappel maakt deel uit van een opleving van ‘nieuwe’ exclusieve aardappelrassen voor de fijnproevers. Dit bijzondere aardappelras is een opvallende verschijning door zijn langwerpige vorm en zijn dikke zwartpaarse schil. De ‘Pomme de terre Vitelotte’ of truffelaardappel is bij kenners ook wel bekend onder de naam ‘Vitelotte-noir’.

De truffelaardappel laat zich gemakkelijk verwerken tot puree, friet of chips. Deze aardappel beschikt in iedere bereiding –gekookt, gebakken, gepureerd of gefrituurd –over een hoge decoratieve waarde.

De truffelaardappel is een must voor creatieve koks.

Sinds 2007 verbouwen we ook het langwerpige aardappelras corne de gatte of gietenhoorn. Dit aardappelras heeft een lichtroze schil en een geel vruchtvlees.

Luc en Els Van Ootegem – De Pauw

Adres

Ons adres:

Smoutersdijkstraat 11 9960 Assenede

Contacteer de eigenaar