Kaart Zoek

Zoek Kaart

0.1 km
Zoek

Workshop Aquaponics l Aan tafel in 2050 – Atelier Eten I Evergem Verschiet

Evergem Verschiet – Atelier voeding

Vanaf 6 november bouwen we een stukje bibliotheek om tot Aquaponicslab. Aquapony-wat? Dat was ook onze reactie, tot Niek het ons uitlegde! #evergemverschiet

Opslået af Gemeente Evergem på 3. november 2017

We experimenteren met voeding van eigen kweek onder het deskundige oog van Evergemnaar Niek D’Hondt. Samen bouwen we een biolab waarin we de natuur nabootsen via Aquaponics.

Het is een systeem dat hydrocultuur (planten kweken op water) en aquacultuur (waterdieren kweken) combineert in een ecologisch evenwicht. De vissen leveren de nodige voedingsstoffen voor de plantengroei en de plantenwortels filteren het water voor de vissen. Tijdens de workshops denk je mee over hoe dit systeem er zal uitzien in 2050 en samen bouwen we dit uit. De bedoeling is dat we in het voorjaar groenten kunnen oogsten.

De workshops vinden plaats op maandag 27 november, 18 december en 8 januari van 19 tot 22 uur in de bibliotheek van Evergem. De workshops zijn gratis. Inschrijven kan via www.evergemverschiet.be of in de bibliotheek. Je kan steeds later aansluiten.

Bekijk enkele sfeerbeelden van de eerste workshop in het fotoalbum. 

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan dit filmpje. 

Contacteer de eigenaar